Halve finales WK 2014

Dinsdag 8 juli gaan de halve finales van start. Dit zijn twee wedstrijden waarin vier landen strijden om een plek in de finale. De halve finales van het WK 2014 worden op dinsdag 8 en woensdag 9 juli gespeeld. Beide wedstrijden vangen om 22.00 uur Nederlandse tijd aan.

Halve finale 1: Duitsland 7 – 1 Brazilië
8 juli 2014 – 22.00 uur

De eerste halve finale werd op  8 juli in Belo Horizonte, in het Mineirão-stadion gespeeld. In dit stadion passen 57.483 toeschouwers, dit is op Maracanã in Rio de Janeiro na het grootste stadion in Brazilië. Als er geen groot toernooi is spelen Cruzeiro EC Clube en Atlético Mineiro in het stadion. In dit stadion namen Brazilië en Duitsland het tegen elkaar op voor een plek in de finale.

Het werd een heel vervelende avond voor het gastland: Duitsland denderende erover heen en stond na 29 minuten spelen al met 5-0 voor. Brazilië was niet bij machte om het spel van de Duitsers te verdedigen en liep de gehele wedstrijd achter de feiten aan. In de tweede helft zette Brazilië nog even aan, maar tevergeefs. Vanuit een counter maakte de Duitsers de 6-0 en was de malaise compleet. Oscar maakte wel nog een eretreffer voor Brazilië. Het gastland speelt nu op zaterdag 12 juli de verliezersfinale. Bekijk hieronder de samenvatting van de wedstrijd Brazilië – Duitsland.

Halve finale 2: Argentinië 0 – 0 Nederland (4-2 n.s.)
9 juli 2014 – 22.00 uur

De tweede halve finale wordt gespeeld op 9 juli in São Paulo, Arena de São Paulo. In de stadion passen 48.000 toeschouwers, maar tijdens de openingswedstrijd werden hier 20.000 extra zitplaatsen aan toegevoegd. De bouw van het stadion verliep niet geheel soepel. In november 2013 stortte tijdens het bouwen een klein deel van het dak in, hierbij vielen twee doden. De instorting werd veroorzaakt doordat een hijskraan instortte. De totale kosten van het stadion waren €820 miljoen. In dit stadion zullen Argentinië en Nederland het tegen elkaar opnemen voor een plek in de finale op 13 juli.

Zowel Nederland en Argentinië creëerde weinig kansen. Nederland was vooral tijdens de tweede helft en verlenging beter. Er had zeker een doelpunt voor Nederland in gezeten. Je zag dat Argentinië voor de strafschoppen ging en dat gebeurde ook. Als Van Gaal de mogelijkheid had zou hij nu ook weer Krul in het veld zetten. Maar hij was door zijn wissels heen waardoor Cillessen zich onsterfelijk kan maken. Helaas werd de eerste strafschop al meteen gemist door Ron Vlaar, die de rest van de wedstrijd FANTASTISCH speelde. Ook de derde strafschop werd gemist, dit keer door Sneijder. Uiteindelijk werd het 4-2 voor Argentinië en Nederland mag gaan spelen voor plek 3 tegen Brazilië.