In verschillende opzichten was het WK 2014 een schitterend WK: niet alleen ging het Nederlands elftal er met de bronzen plak vandoor, ook werd er vaak en mooi gescoord. Eerder gaven we al een overzicht van de 10 mooiste WK-doelpunten volgens ons. Op het WK in Brazilië zijn dus enkele prachtige doelpunten gemaakt. Belangrijk vraag: wie maakte de mooiste?

Vele Nederlanders vonden het doelpunt van Robin van Persie, waarin hij de 1-1 tegen Spanje tegen de netten kopte, het mooiste doelpunt van het WK 2014. Toch hebben de stemmers op de FIFA-website anders bepaald: Colombiaan James Rodriguez maakte het mooiste doelpunt van het WK. Het schot van Rodriguez, waarbij hij de bal vanuit de draai in een keer op de slof nam en via de onderkant van de lat achter de Uruguyaanse keeper Fernando Muslera zag belanden, kreeg de meeste stemmen.

Aanvoerder van Oranje, Robin van Persie, hoeft niet te treuren: zijn duikkopbal werd tweede. James Rodriguez is de derde Zuid-Amerikaan op die rij die het mooiste doelpunt van een WK maakt. In 2006 maakte de Argentijn Maxi Rodriguez het mooiste doelpunt, in 2010 was het Diego Forlan uit Uruguay die het mooiste doelpunt op zijn naam kreeg. Volgens ons maakte Giovanni van Bronckhorst toen het mooiste doelpunt.

Hieronder het mooiste doelpunt van het WK 2014:

James is volgend seizoen te bewonderen in het shirt van Real Madrid. Ze kochten hem voor €80 mln van As Monaco.