Nederlands elftal

De historie van het Nederlands elftal op het wereldkampioenschap is groot. Zo werd Oranje tot drie keer toe tweede. De laatste keer zal bij velen nog in het geheugen gegrift staan: het WK 2010 in Zuid-Afrika waar Oranje in de verlenging van Spanje verloor. Het Nederlands elftal wordt vertegenwoordigd door de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). De bond zorgt voor de organisatie van Oranje tijdens het WK. Hieronder lees je meer over de KNVB, het Nederlands elftal en de spelers van Oranje.

KNVB & het WK 2014
De KNVB vertegenwoordigd niet alleen het Nederlands elftal, maar ook de Eredivisie, Jupiler League en het amateur voetbal. Het is dan ook de grootste sportbond van Nederland. De KNVB is gevestigd in Zeist en telt meer dan 430 medewerkers. De bond verzorgt de vertegenwoordiging van het Nederlands elftal en de andere voetbalclubs in Nederland continue tegenover de UEFA en de FIFA. In het geval van het WK 2014 in Brazilië richt de KNVB zicht richting de FIFA.

Ook de bondscoach en de complete trainingsstaf van het Nederlands elftal zijn in dienst van de KNVB. Zij nemen samen de organisatie voor hun rekening richting het WK 2014.  Zij bepalen in welk hotel de spelers overnachten en organiseren meerdere persmomenten. Daarnaast bepaalt de KNVB samen met de FIFA hoeveel kaarten er beschikbaar zullen zijn voor de Nederlandse bevolking, waarmee men het WK in Brazilië kan bijwonen. Deze kaarten worden verkocht via de supportersvereniging Ons Oranje.

Het Nederlands elftal
Er zullen 23 voetballers met een Nederlandse nationaliteit worden geselecteerd om mee te gaan naar Brazilië. Eerst wordt een voorlopige selectie samengesteld, waaruit vervolgens de definitieve selectie uit zal ontstaan. De bondscoach van het Nederlands elftal is Louis van Gaal. Hij stelt samen met de trainingsstaf de definitieve selectie van het Nederlands elftal richting het WK 2014 samen. De volledige selectie van het Nederlands elftal zal pas kort voor het WK bekend worden gemaakt.