Jasper Cillessen

Jasper Cillessen (geboren op 22 april 1989 in Groesbeek) is een Nederlandse doelman die momenteel speelt voor AFC Ajax. Voordat hij zijn international debuut maakte, keepte hij voor NEC en AFC Ajax.

Clubvoetbal

NEC
Voordat Cillessen in de jeugdopleiding van NEC werd opgenomen speelde hij bij ‘De Treffers’. In 2001 kwam hij in de jeugdopleiding van NED terecht en doorliep alle elftallen. Later, in 2008, speelde hij dan ook voor Jong NEC. Hij debuteerde in het eerstel elftal op 28 augustus 2010 en werd meteen verkozen tot “man of the match”.

AFC Ajax
Op 27 augustus 2011 vertrok Cillessen voor vijf jaar naar Ajax waar hij op 21 september zijn debuut maakte. Cillessen was nog steeds tweede doelman achter Kenneth Vermeer, maar op 27 september 2013 werd Cillessen eerste doelman van Ajax. Een paar dagen later maakte hij ook zijn debuut in de EUFA Champions League.

Interlandcarrière
Op 7 juni maakte Cillessen zijn debuut voor het Nederlands elftal. Na goede prestaties tijdens de oefenstage in Zuid-Amerika zat hij bij de voorselectie van Oranje, voor het EK 2012. Ook werd Cillessen op 5 mei 2014 opgeroepen voor een trainingsstage in Hoenderloo, ter voorbereiding op het WK in Brazili√ę.