Jeremain Lens

Jeremain Lens (geboren op 24 novemeber 1987 in Amsterdam) is een Nederlandse voetballer en speels sinds het seizoen van 2013/14 voor FC Dynamo Kiev. Daarvoor speelde hij voor PSV, AZ en op huurbasis voor NEC. Voordat hij in augustus 2010 debuteerde in het Nederlands elftal speelde hij ook al voor het Surinaams voetbalelftal.

Clubvoetbal

AZ Alkmaar
In 2003 werd Lens gevraagd om te komen spelen in de jeugdopleiding van AZ. In het seizoen van 2005/06 maakte hij zijn debuut in het betaalde voetbal voor AZ. In juni 2007 verhuisde Lens op huurbasis naar NEC. Hier kreeg hij in tweede seizoenshelft de smaak te pakken en liet goede prestaties zien. Dankzij deze goede prestaties kwam hij terug bij AZ waar hij veel aan spelen toe kwam. Dit resulteerde uiteindelijk weer in een transfer naar PSV.

PSV
Op 1 juni 2010 kwam Lens tot een definitief akkoord met de Eindhovenaren over een transfer. In het begin van zijn carrière bij PSV waren zijn prestaties wisselvallig waardoor hij zijn basisplaats op de linksbuiten positie verloor. Bij de komst van nieuwe PSV coach Dick Advocaat kreeg Lens de voorkeur boven Tim Matavz als voorste spits.

FC Dynamo Kiev
Op 18 juni 2013 maakt Lens de overstap naar FC Dynamo Kiev, topclub in Oekraïne. Hij tekende hier een contract voor 4 jaar voor een transfer bedrag €9 miljoen.

Interlandcarrière

Suriname
In 2009 werd Lens opgenomen in de Surinaamse selectie voor de PARBO Cup. Al eerder speelde hij voor het Nederlands elftal -21. Hij mocht gewoon meespelen met Suriname omdat het toernooi niet onder het toezicht van de FIFA wordt gespeeld.

Nederland
op 11 augustus 2010 debuteerde Lens in het Nederlands elftal. Hij maakte ook deel uit van de voorlopige selectie voor het EK 2012 maar werd uiteindelijk niet gekozen voor de definitieve selectie.

Onder Louis van Gaal mocht Lens meerdere kwalificatie wedstrijden voor het WK in Brazilië in de basis starten.