Jordy Clasie

Jordy Clasie (geboren op 27 juni 1991 in Haarlem) is een Nederlandse verdedigende middenvelder en speelt momenteel voor Feyenoord. In 2012 debuteerde hij voor het eerst in het Nederlands elftal.

Clubvoetbal

Feyenoord
Clasie had in zijn jeugd de keuze tussen Feyenoord en Ajax, die beide interesse hadden in hem. Hij koos uiteindelijk voor Feyenoord en speelde in de jeugdelftallen bij Feyenoord. In de B1 en A1 voor Feyenoord werd hij zelfs kampioen en aanvoerder. Zijn profdebuut maakte hij op 15 augustus 2010, niet met Feyenoord maar tegen, met Excelsior. Een jaar later op 31 juli 2011 startte Clasie in de basis van Feyenoord. Hij groeide al snel uit tot de publiekslieveling.

Interlandcarrière
Twee maanden na zijn debuut voor Excelsior werd Clasie opgeroepen voor Jong Oranje, waar hij in totaal 12 wedstrijden voor speelde. Op 1 augustus 2012 werd hij opgenomen in de voorlopige selectie voor het oefenduel tegen Belgi√ę. Zijn eerste interland speelde hij op 7 september 2012 tegen Turkije. Op 5 mei werd Clasie ook opgeroepen voor de trainingsstage in Hoenderloo voor het Nederlands elftal.