Kevin Strootman

Kevin Strootman (geboren op 13 februari 1990 in Ridderkerk) is een Nederlands profvoetballer van AS Roma. In juli 2011 verliet hij FC Utrecht en ging naar PSV, hier speelde hij vijf seizoenen. Strootman debuteerde als oranje international in februari 2011.

Clubvoetbal

Sparta Rotterdam
Op  15 februari maakte Kevin Strootman zijn debuut in het betaald voetbal met Sparta Rotterdam tegen AFC Ajax.

FC Utrecht
Na de winterstop in het seizoen 2010/11 werd FC Utrecht de nieuwe werkgever van Strootman. Door zijn goede ontwikkelingen bleef hij echter niet lang hier.

PSV
Een half jaar later werd Strootman overgenomen door PSV, samen met zijn ploeggenoot Dries Mertens. Strootman speelde vijf seizoenen voor de Eindhovenaren.

AS Roma
Op 15 juli 2013 tekende Strootman een vijfjarig contract bij de Italiaanse voetbalclub AS Roma. Voor maar liefst €17,1 miljoen werd hij overgenomen. Tijdens de transferperiode wilde Manchester United hem zelfs overnemen voor €25 miljoen. Dit bod werd geweigerd door AS Roma.

Interlandcarrière

op 9 februari debuteerde Strootman in het Nederlands voetbalelftal op twintig jarige leeftijd. Sindsdien werd hij steeds vaker opgenomen in de selectie van het Nederlands elftal. Op 10 maart 2014 werd bekend dat Kevin Strootman de kruisbanden in zijn linker knie heeft afgescheurd. Door deze blessure moet hij helaas het WK 2014 in Brazilië missen.