Kwartfinale WK 2014

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juli worden de vier kwartfinales van het WK 2014 afgewerkt. Hieronder vind je alle kwartfinales:

Kwartfinale 1: Frankrijk 0 – 1 Duitsland
4 juli 2014 – 18.00 uur
De eerste kwartfinale werd op 4 juli gespeeld, in Rio de Janeiro, ‘Maracanã’ (80.000 toeschouwers). De Duitse Mannschaft kwam al snel op voorsprong, door een rake kopbal van Hummels. Vanuit een vrije trap kopte de Duitse verdediger, die hoger kwam dan Varane, de 0-1 tegen de netten. De eerste kwartfinale was een wedstrijd waar veel van verwacht werd. Helaas viel de wedstrijd nogal tegen. Frankrijk was niet bij machte om de achterstand weg te werken en ging dus in de kwartfinale al naar huis. In de halve finale speelt Duitsland tegen Brazilië. Bekijk hier de samenvatting van Duitsland – Frankrijk.

Kwartfinale 2: Brazilië 2 – 1 Colombia
4 juli 2014 – 22.00 uur

De tweede kwartfinale werd in Fortaleza, in het ‘Castelão Stadion’ (60.000 toeschouwers), gespeeld. In de achtste finales kwam Brazilië niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Chili, maar na penalty’s (3-2) wist het gastland zich te verzekeren van een plek in de kwartfinales. Colombia wist zich redelijk eenvoudig te plaatsen voor de kwartfinales: zij versloegen Uruguay met 2-0, door twee doelpunten van Rodriguez, die het goed doet op de topscorerslijst.

In een redelijk attractieve wedstrijd krijgen beide landen grote kansen. In de 7e minuut schoot Thiago Silva na een vrije trap de 1-0 binnen en Colombia moest in de tegenaanval. Nadat Colombia enkele kansen kreeg, schoot verdediger David Luiz een vrije trap op schitterende wijze binnen. In de tachtigste minuut maakte topscorer Rodriguez zijn 6e doelpunt van het seizoen. Helaas voor Colombia kwam dit doelpunt te laat. Bekijk hieronder de samenvatting van Brazilië – Colombia

Kwartfinale 3: Argentinië 1 – 0 België
5 juli 2014 – 18.00 uur
De derde kwartfinale wordt op 5 juli gespeeld in Brasilia, ‘Estádio Nacional de Brasília’ (69.349 toeschouwers). Argentinië en België wisten zich beide nét de kwalificeren voor de kwartfinale. Ze hadden beiden een verlening nodig om tot scoren te komen en de overwinning in de wacht te slepen. Het eerste doelpunten van Argentinië viel pas in de 118e minuut door Di Maria. België wist via Kevin de Bruyne pas in de 93e minuut te scoren. In de 105e minuut werd deze voorsprong uitgebreid door Romelu Lukaku. USA kwam via Julian Green nog terug naar 2-1 maar hier bleef het bij.

Argentinië en België speelden 4x eerder tegen elkaar. Drie keer wist het Argentijnse elftal te winnen, slechtst 1 keer gingen de Belgen er met de overwinning vandoor. De derde kwartfinale, tussen Argentinië en België, werd zaterdag 5 juli om 18.00 uur Nederlandse tijd gespeeld. De Rode Duivels begonnen niet zo best en al snel wist Argentinië voor te komen en België was niet bij machte druk zetten. België werd steeds sterker, maar creëerde nauwelijks grote kansen. Hier vind je de volledige samenvatting van Argentinië – België.

Kwartfinale 4: Nederland – Costa Rica
5 juli 2014 – 22.00 uur
Op 5 juli staat ook de vierde kwartfinale op de planning, deze wordt in Salvador, ‘Bahia arena’ (52.000 toeschouwers) gespeeld. Het Nederlands elftal, dat in de achtste finales met 2-1 van Mexico won, neemt het op tegen het Costa Rica van Bryan Ruiz. Costa Rica speelde in de achtste finales met 1-1 gelijk tegen Griekenland, dat vanaf de 66e minuut met een man meer speelde. Costa Rica hield met 10 man stand en sleepte er een strafschoppenserie uit, dat het met 5-3 won.

Zaterdag 5 juli speelde Nederland om 22.00 uur Nederlandse tijd tegen Costa Rica. Nederland creëerde vooral de tweede helft veel kansen, maar had de pech dat de keeper of de doelpalen in de weg stonden. Uiteindelijk werd er ook in de verlenging niet gescoord, waardoor er penalty’s genomen moesten worden. Wat er toen gebeurde, staat op het netvlies van vele Nederlanders. Bekijk hier de samenvatting van de kwartfinale Nederland – Costa Rica.