Loting kwalificatie EK 2016

Op zondag 23 februari 2014 vond in Nice de loting voor de kwalificatie van het EK 2016 plaats. In deze kwalificatie neemt het Nederlands elftal op tegen Tsjechië, Turkije, IJsland, Kazachstan en Letland en speelt in groep A. De nummers 1 en 2 uit iedere poule zijn automatisch geplaatst voor het EK 2016. Daarnaast plaatst ook de beste nummer drie uit de kwalficatieronde zich voor EURO 2016. De overige acht nummers 3 strijden in de play-offs om de vier laatste tickets.

Het gastland is normaliter automatisch geplaatst voor een eindronde, maar dit jaar speelt het gastland Frankrijk toch mee in de kwalificatie en is ingedeeld in groep I. Daarin spelen de Fransen oefenwedstrijden tegen de andere landen in de groep. Deze uitslagen tellen niet mee voor de stand in de groep.

De EK-kwalificatie begin in september september en loopt tot en met oktober 2015. Nederland opent in en tegen Tsjechië, waarna een maand later Kazachstan op bezoek komt. In oktober speelt Oranje ook nog tegen IJsland en Letland.

De play-offs worden in november 2015 gespeeld. De Europese eindronde in Frankrijk begint op 10 juni 2016.

Overzicht loting kwalificatie EK 2016:

NaamOnderdeel
Rick van der VenTeam
Sjef van den BergTeam
Mitch DielemanTeam

Loting kwalificatie EK 2016