Maarten Stekelenburg

Maarten Stekelenburg (geboren op 22 september 1982 in Haarlem) is een Nederlandse doelman die momenteel keept voor Fulham FC. Daarvoor keepte hij bij AS Roma en AFC Ajax.

Clubcarrière

AFC Ajax
Op dertienjarige leeftijd werd Stekelenburg gescout door de jeugdopleiding van Ajax. Hij doorliep de jeugdopleiding en kwam in beeld toen hij met Jong Ajax de halve finale van de KNVB beker haalde. Stekelenburg debuteerde op 11 augustus 2002 tegen PSV om de John Cruyff Schaal. In het seizoen van 2004/05 werd hij gekozen tot eerste doelman voor Ajax. Doordat hij vaker geblesseerd raakte moest hij zijn basisplek afstaan aan Lobont. Naar een uitstekend WK en seizoen te hebben gekeept tekende Stekelenburg in juli 2011 een contract bij AS Roma.

AS Roma
Na een minder sterk begin van de competitie wordt Stekelenburg al snel publiekslieveling. Ook hier keepte Stekelenburg goede wedstrijden en behaalde op 17 april de finale van de Coppa Italia, deze moest hij helaas missen door een blessure.

Fulham FC
Op 5 juni 2013 tekende Stekelenburg voor vier jaar bij Fulham. Na een goed begin in zijn debut wedstrijd raakte Stekelenburg helaas weer geblesseerd waardoor hij een aantal wedstrijden aan zich voorbij zag gaan.

Interlandcarrière

Op 3 september 2004 maakte Stekelenburg zijn oranje debuut onder Marco van Basten. Hij mocht verschillende keren in het doel staan van Oranje maar Edwin van der Sar bleef eerste keus. Toen Van Der Sar stopte met keepen voor Oranje na het EK van 2008 werd Stekelenburg eerste doelman van Oranje. Ook tijdens het WK in Zuid-Afrika was hij eerste doelman en mede door zijn goede prestaties behaalde het Nederlands elftal de finale.