Manaus

map_of_brazil-manaus

Manaus is de hoofdstad van de staat Amazonas en ligt in het noorden van Brazilië. De stad heeft ongeveer 2 miljoen inwoners en ligt op 92 meter boven de zeespiegel. Het is de grootste metropolis in het noorden van Brazilië en staat op de elfde plaats van de grootste steden van het land. Manaus is één van de 12 WK steden tijdens het WK van 2014. De staat heeft een tropisch klimaat met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 27 °C.

Algemene informatie
Manaus is een moderne en groeiende stad, midden in het Amazone regenwoud. Het is vooral een door-reisstad voor mensen die de Amazone willen bezoeken. Veel toeristen verblijven er maar kort. De stad bloeide in de 19e eeuw enorm op doordat zij het rubbercentrum van de wereld werd. De stad heeft nog veel architectonische gebouwen uit die tijd. Het tijdsverschil met Nederland is 6 uur, waardoor het in Manaus 6 uur vroeger is.

Bezienswaardigheden
Op 15 km van het centrum lopen twee rivieren (Rio Solimoes en Rio Negro) samen die vervolgens de Amazone vormen. Deze ‘ontmoeting van wateren’ is een populaire bezienswaardigheid in Manaus, omdat de temperatuur, stroomsnelheid en samenstelling van beide waterstromen voor bijzondere effecten zorgen.
Daarnaast is er het park Mindu, op 15 minuten van het centrum van Manaus. Hier leven diersoorten die in de rest van Brazilië niet meer voorkomen. Voor mensen die graag winkelen is Manaus de ideale shoplocatie, aangezien de producten daar BTW-vrij zijn.

Voetbalclubs
De belangrijkste voetbalclub in Manaus is Nacional Football Club. Deze club werd maar liefst 40 keer kampioen van de staat. Daarnaast is er de voetbalclub Athletico Club Rio Negro, die op Nacional na de staatstitel het vaakst wist te veroveren. Tijdens het WK wordt er gebruik gemaakt van het Arena Manaus Stadion. Hier zullen vier WK wedstrijden gespeeld worden.

Bekende voetballers uit Manaus:

  • Sandrinho (1980)