Marco van Ginkel

Marco van Ginkel (geboren op 1 december 1992 in Amersfoort) is een Nederlandse voetballer die op het middenveld speelt bij Chelsea FC.

Clubvoetbal

Vitesse
Op tien jarige leeftijd maakt Van Ginkel de overstap naar de jeugdopleiding van Vitesse. Hij heeft de hele jeugdopleiding doorstaan en speelde zelfs al voor Oranje -15. Met zeventien jaar maakte hij zijn eredivisie debuut voor Vitesse. Hij stond voor het eerst in de basis tegen Roda JC Kerkrade op 18 april. Van Ginkel werd op 13 mei 2013 verkozen tot Talent van het Jaar en eindigde hij als beste Nederlander in het klassement Nederlands voetballer van het jaar.

Chelsea FC
Op 5 juli 2013 tekende Van Ginkel een vijfjarig contract bij Chelsea en maakt zijn debuut op 17 juli. Door een ernstige blessure aan zijn voorste kruisband heeft hij de helft van het seizoen moeten missen. Op 21 maart 2014 maakte hij zijn rentree bij Chelsea o-21.

Interlandcarrière

Op 9 november 2012 werd hij opgeroepen voor het Nederlands elftal. Een paar dagen later, 14 november maakt hij zijn debuut in een vriendschappelijk duel tegen Duitsland.