Memphis Depay

Memphis Depay (geboren op 13 februari 1994 te Moordracht) is een 20-jarige aanvaller in dienst van PSV. De linksbuiten begon zijn voetbalcarrière bij v.v. Moordrecht en werd daar op negenjarige leeftijd weggekaapt door Sparta Rotterdam. Daar speelde hij drie seizoenen, waarna hij overstapte naar de jeugd van PSV. Van het seizoen 2007/2007 tot 2011 speelde de aanvaller in de jeugd van PSV.

Clubvoetbal

PSV Eindhoven

Tot 2011 speelde Memphis Depay in de jeugd van PSV. In het seizoen 2011-2012 werd hij door de toenmalige trainer, Fred Rutten, bij de selectie van het eerste elftal gehaald. In zijn debuutwedstrijd, in de tweede ronde van de KNVB-beker, tegen VVSB scoorde hij direct twee doelpunten. In zijn eerste seizoen speelde Memphis Depay 8 wedstrijden en scoorde hij drie keer in competitieverband.

In het seizoen 2012-2013 sloot hij definitief aan bij de A-selectie van PSV. In het tweede seizoen speelde hij twintig wedstrijd, maar niet altijd als basisspeler. Hij scoorde daardoor ook minder dan in zijn eerste seizoen: slechts 2x keer liet hij het netje bollen.  In 2013-2014 werd Philip Cocu hoofdtrainer van PSV. Hij kende Memphis Depay nog uit zijn tijd als jeugdspeler. Onder Philip Cocu kreeg Memphis Depay steeds vaker een basisplaats, zeker toen Dries Mertens een transfer naar SSC Napoli afdwong. In het seizoen 2013-2014 scoorde hij tot nu toen 10 keer.

Interlandcarrière

In het seizoen 2013 sloot Memphis Depay aan bij Jong Oranje. Hij werd direct geselecteerd voor het EK Onder 21, zonder ook maar één wedstrijd voor Jong Oranje gespeeld te hebben. Op 24 mei maakte hij zijn debuut bij Jong Oranje in het oefenduel tegen Jong Australië. Vervolgens debuteerde hij op 16 oktober  in het Nederlands elftal onder Louis van Gaal in het WK-kwalificatie duel tegen Turkije. Het ziet er naar uit dat Memphis Depay zich mag opmaken om mee te gaan naar het Wereldkampioenschap Voetbal 2014 in Brazilië.

Depay in Oranje