Natal

map_of_brazil-natal
Natal ligt in het noord-oosten van Brazilië in de staat Rio Grande do Norte. De stad heeft ongeveer 1 miljoen inwoners is gelegen aan de Atlantische Oceaan waar de Potengi rivier uitmondt in zee. De stad heeft een aangenaam tropisch klimaat met een gemiddelde temperatuur van 26 °C  over het hele jaar.  Natal is één van de 12 steden waar het WK 2014 zal plaatsvinden.

Algemene informatie
Natal leeft voornamelijk van het toerisme, maar is tevens een belangrijk centrum voor de oliehandel. Door de relatief dichte ligging bij Afrika en Europa vestigde het Amerikaanse leger er in de Tweede Wereldoorlog een basis. Het vliegveld van Natal, Augusto Severo International Airport, verzorgt zowel vluchten naar andere Braziliaanse steden als internationale vluchten. Op dit moment bouwt de stad het Greater Natal International Airport, wat de grootste vluchthaven van Latijns-Amerika zal worden. Het tijdsverschil met Nederland is 5 uur, waardoor het in in Natal 5 uur vroeger is.

Bezienswaardigheden
Natal heeft meerder bezienswaardigheden die een bezoek waard zijn. Zo is er de Newton Navarro Bridge, een van de hoogste bruggen in Brazilië waar men een prachtige zonsondergang achter de Potengi rivier kan zien. Daarnaast zijn er het Natal City Park Dom Nivaldo Monte, vele verschillende musea en Ponta Negra; het beroemde strand van Natal met vele winkels, restaurants, cafés en night clubs.

Voetbalclubs
Twee bekende voetbalclubs in Natal zijn America Futebol Clube en ABC FC.  De WK wedstrijden in deze stad zullen gespeeld worden in de Arena das Dunas. Dit stadion wordt nieuw aangelegd op de plek waar het Estádio Cláudio Vasconcelos Machadão stond.

Bekende voetballers uit Natal:

  • Marinho Chagas (1952)