Patrick van Aanholt

Patrick van Aanholt (geboren op 29 augstus 1990 in ‘s-Hertogenbosch) is een Nederlandse voetballer en speelt het liefst op de links-back positie. Hij wordt momenteel verhuurt aan Vitesse.

Clubvoetbal

Chelsea FC
In 2007 werd Van Aanholt bij de jeugd van PSV weggeplukt en mocht hij bij de jeugd van Chelsea. Vanaf 2009 werd hij ieder jaar uitgeleend aan een andere club. In 2009 ging hij naar Coventry City, in 2010 naar Newcastle United, in 2011 naar leicester City, andere helft van 2011 naar Wigan Athletic. In 2012 beland hij bij Vitesse. Hier maakt hij op 27 januari 2012 zijn debuut tegen PSV. In juli dat zelfde jaar werd bekend dat hij niet terug zou gaan naar Chelsea wat betekende dat hij nog een seizoen voor Vitesse mag spelen. het Seizoen erna, 2013/14, speelt Van Aanholt ook nog voor Vitesse.

Interlandcarrière

In mei 2010 werd Van Aanholt geselecteerd om te spelen voor Jong Oranje. Twee jaar later werd hij geselecteerd voor het Nederlands elftal. Zijn Oranje debuut maakte hij op 19 november 2013 in een oefenwedstrijd tegen Colombia.

van aanholt

 

Patrick Van Aanholt Trots maar teleurgesteld

Hij werd op het laatste moment nog toegevoegd aan de selectie door van Gaal maar helaas heeft hij de laatste schifting niet overleefd. Met gemengde gevoelens kijkt hij terug:

”Natuurlijk ben ik teleurgesteld. Maar vooral ook trots en blij dat ik zolang deel heb mogen uitmaken van deze groep. Ik heb het gevoel dat ik hier op termijn zeker terug zal keren.”