Porto Alegre

map_of_brazil-porto-alegre
Porto Alegre is de hoofdstad van de staat Rio Grande do Sul in Brazilië. Het is een van grootste steden van zuid Brazilië.  Met haar 1,5 miljoen inwoners is Porto Alegre 10e op de lijst van de grootste steden van het land. De stad heeft een sub-tropisch klimaat met een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 21 °C. Porto Alegre is één van de 12 steden waar het WK 2014 zal plaatsvinden.

Algemene informatie
De stad is een belangrijke rivierhaven aan de monding van vier belangrijke rivieren; Guaíba Lake.  Het is een van de meest welvarende steden van Latijns-Amerika. De stad heeft veel immigranten aangetrokken uit Portugal, Duitsland, Italië, Spanje en Polen. Deze culturele diversiteit wordt weerspiegeld door de talrijke festiviteiten die in de stad plaatsvinden. Porto Alegre staat bekend om de hoge kwaliteit van leven die het te bieden heeft. De infrastructuur, telecommunicatie en medische zorg zijn allemaal goed verzorgd. De stad wordt beschouwd als een van de groenste steden van het land. Het tijdsverschil met Nederland is 5 uur, waardoor het in Porto Alegre 5 uur vroeger is.

Bezienswaardigheden
Porto Alegre heeft elke toerist iets te bieden, of je nu opzoek bent naar cultuur of amusement. Zo is er Parque Farroupilha, een populair stadspark met tientallen monumenten, een kleine dierentuin en een botanische tuin. Ook Orla Lago Guaíba, het strand van het zoetwatermeer dat aan Porta Alegra grenst is erg populair. Daarnaast zijn de voetbalstadions van Internacional en Grêmio zeker een bezoek waard.

Voetbalclubs
Er zijn twee grote voetbalclubs in de stad; Sport Club Internacional en Grêmio Foot-Ball Porto Alegrense. Deze twee clubs zijn elkaars aartsrivalen. In de afgelopen vijftig jaar wisten zij behoorlijk wat titels te veroveren en zij behoren dan ook tot de nationale elite. Het grootste stadion van de stad is Beira-Rio Stadion, thuisbasis van SC Internacional. De WK wedstrijden die in Porto Alegre gespeeld worden, zullen hier plaatsvinden.

Bekende voetballers uit Belo Horizante:

  • Carlos Luciano da Silva (1975)
  • Marcos Camozzato (1983)
  • Ronaldinho (1980)