Rafael van der Vaart

Rafael van der Vaart (geboren op 11 februari 1983 in Heemskerk) is een Nederlandse voetballer die op dit moment speelt voor Hamburg SV en het Nederlands elftal.

Clubvoetbal

AFC Ajax
Van Der Vaart debuteerde voor Ajax op 19 april 2000 in een uitwedstrijd tegen FC Den Bosch. Hij maakte een grote ontwikkeling door in zijn eerste volledige seizoen en werd op eenentwintigjarige leeftijd al aanvoerder van Ajax.

Hamburg SV
Op 27 mei maakt Van der Vaart de overstap van Ajax naar Hamburg SV. Door deze transfer te maken maken hoop hij weer rust en vorm te vinden.

Op 31 augustus staat Van der Vaart weer onder contract bij Hamburg SV. Na te hebben gevoetbald voor Real Madrid en Tottenham keert hij weet terug bij zijn oude werkgever.

Real Madrid
Eind juli werd er interesse getoond van het Spaanse Real Madrid en op 4 augustus werd bekend gemaakt dat hij inderdaad verhuisd naar Real Madrid voor vijf seizoenen. Ondanks dat Van der Vaart een goed eerste seizoen speelt werd hem verteld dat er geen plaats meer was voor hem bij de club. Maar door goede prestaties te laten zien op trainingen had hij zich terug geknokt in de selectie.

Tottenham Hotspur
Nadat Van der Vaart toch op een dood spoor kwam te zitten bij Real Madrid verhuisde hij op 31 augustus 2010 naar Tottenham Hotspur. Hier stond hij vanaf het begin al in de basis. Ook hier bleek hij erg belangrijk te zijn met doelpunten en assists in grote wedstrijden.

Interlandcarrière

Van der Vaart debuteerde in het Nederlands Elftal op 6 oktober 2001 tegen Andorra. Op 15 augustus 2013 speelde hij zijn 100 wedstrijd voor oranje. Van der Vaart staat nu derde in het klassement voor meest gespeelde interlands voor oranje met 109 wedstrijden.