Recife

map_of_brazil-recife
Recife is de hoofdstad van de Braziliaanse staat Pernambuco en is gebouwd op de plek waar de rivieren Beberibe en Capibaribe uitmonden in de Atlantische Oceaan. Recife dankt haar naam aan een langgerekt zwart rif (Portugees: recife). De stad wordt ook wel het Venetië van Brazilië genoemd door haar vele bruggen over de hierboven genoemde rivieren. Het is een van de 12 steden waar het Wk 2014 zal plaatsvinden.

Algemene informatie
Het hart van de stad wordt gevormd door drie eilanden: Santo Antonio, Boa Vista en Recife Proper. Deze zijn met elkaar verbonden door middel van vele bruggen. De stad heeft stranden die behoren tot de mooiste van Brazilië en is samen met de Natal de enige stad waar je een vlucht kan krijgen naar de prachtige Fernando de Noronha-eilanden. Het tijdsverschil met Nederland is 5 uur, waardoor het in Recife 5 uur vroeger is.

Bezienswaardigheden
Boa Viagem, het beroemste en mooiste strand van Recife, is erg geliefd bij toeristen. Het strand wordt beschermd door een rotspartij die op 30 m vanaf het strand in het water ligt. Daarnaast is er het fort Cinco Pontas, uit de tijd van de Hollandse bezetting. Hier is nu het stedelijk museum gevestigd. Wat ook zeker de moeite waard is, zijn de kerk São João Batista dos Militares en de São Roquekapel. Deze laatste is een franciscanenklooster met prachtige schilderingen, houtsnijwerk en verguld stucwerk.

Voetbalclubs
Deze stad staat bekend om haar fanatisme als het op voetbal aankomt. Er zijn drie grote clubs in de regio; Sport Club do Recife (39 keer staatskampioen), Santa Cruz Futebol Clube (25 keer staatskampioen) en Clube Nautico Capibaribe (21 keer staatskampioen). Tijdens het WK 2014 zullen de wedstrijden in Recife gespeeld worden in het Cicade da Copa stadion.

Bekende voetballers uit Recife:

  • Vava (1934)
  • Ademire Marques de Menezes (1922)
  • Rivaldo (1972)
  • Juninho Pernambucano (1975)