Ricky van Wolfswinkel

Ricky van Wolfswinkel (geboren op 27 januari 1989 in Woudenberg) is een Nederlandse aanvaller en heeft nu een contract bij Norwich City

Clubvoetbal

Vitesse
Vanaf de D-pupillen speelt Van Wolfswinkel bij de jeugdopleiding van Vitesse. Toen hij in de A-junioren zat werd hij zelfs topscorer van deze landelijke divisie. Zijn debuut maakte hij op 5 april 2008 tegen Sparta Rotterdam.

FC Utrecht
In het seizoen van 2009/10 verhuisde Van Wolfswinkel naar FC Utrecht met een vierjarig contract. Een seizoen later scoorde hij in de Europa League zes keer in zes wedstrijden en werd daarmee All time topscorer van FC Utrecht in Europa.

Sporting Lissabon
Op 3 juni 2011 tekende Van Wolfswinkel een contract bij Sporting Lissabon. De club betaald naar verluidt 5,4 miljoen euro aan FC Utrecht.

Norwich City
In maart 2013 zal Van Wolfswinkel verhuizen naar Norwich City om in de Premier league te spelen. Deze transfer zal alleen doorgaan als Norwich City niet degradeert.

Interlandcarrière
Op 11 augustus 2010 maakte Van Wolfswinkel zijn debuut bij het Nederlands elftal. In totaal heeft hij 2 wedstrijden gespeeld voor Oranje.