Rio de Janeiro

Rio de Janeiro

Rio de Janeiro is één van de meest bekende steden in Brazilië en men denkt vaak dat het de hoofdstad van Brazilië is. Dit komt omdat Rio de Janeiro tot 1960 de hoofdstad van Brazilië was, maar daarna werd Brasília de nieuwe hoofdstad. De stad werd in maart 1565 opgericht door Estacio de Sa. Momenteel kent de wereldstad zo’n 6,1 miljoen inwoners en is daarmee de tweede grootste stad van Brazilië.

Algemene informatie
Rio is gelegen tussen de tropische bossen en een reeks van parelwitte stranden. Daarom wordt Rio de Janeiro ook gezien als ideale uitvalsbasis om alle facetten van Brazilië te ervaren. De stad bestaat uit 1.182 vierkante kilometers en heeft meer dan 6,1 miljoen inwoners. Daarnaast is er een tijdsverschil van 4 uur.

Bezienswaardigheden
Rio de Janeiro is onder de toeristen zeer populair; het is namelijk de meest populaire toeristische bestemming in Brazilië. Dit komt vooral door de culturele hotspots, de natuurlijke schoonheid en haar geweldige bezienswaardigheden. Twee ultieme hoogtepunten in in Rio zijn Nieuwjaarsavond en het wereldberoemde carnaval. De bekendste stranden zijn Copacabana, Ipanema en Barra da Tijuca, waarvan de laatste in opkomst is. Copacabana en Ipanema zijn wereldberoemd en liggen vlak naast elkaar.

Voetbalclubs
In Rio de Janeiro wordt heel veel gevoetbald; je ziet naast de plaatselijk voetbalclubs, op iedere hoek van de straat wel jochies voetballen. Daarnaast zijn er in Rio vier grote voetbalclubs gevestigd: Flamengo, Botafogo, Fluminense en Vasco da Gama. Flamengo is de grootste club qua aantal fans, met meer dan 30 miljoen mensen. Ten slotte is één van de grootste stadions van Brazilië ook gevestigd in Rio; het Maracanã Stadion.

Bekende voetballers uit Rio de Janeiro:

  • Zico (1953);
  • Ronaldo (1976);
  • Romario (1966);
  • Jairzinho (1944).