Salvador

map_of_brazil-salvador

Salvador is de hoofdstad van de deelstaat Bahia en ligt in het oosten van Brazilië. De stad heeft zo’n 3 miljoen inwoners en is daarmee op twee na (São Paulo en Rio de Janeiro) de grootste stad van Brazilië. Salvador is een grote exporthaven door haar gunstige ligging in een agrarische en industriële regio. De stad heeft een tropisch klimaat zonder droogte periode. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur is 26 °C.

Algemene informatie
Salvador staat ook wel bekend als ‘de hoofdstad van geluk’ door haar vele populaire feesten, waaronder haar straatcarnaval. De stad is de meest welvarende regio van Brazilië en was de eerste koloniale hoofdstad van het land. Ook is het een van de oudste steden in het Amerikaanse continent. Het tijdsverschil met Nederland is 5 uur, waardoor het in Salvador 5 uur vroeger is.

Bezienswaardigheden
De historische bovenstad van Salvador (Pelourinho) staat sinds 1985 op de werelderfgoedlijst van UNESCO. Hier is een groot aantal koloniale gebouwen te vinden. Daarnaast is ook Elevador Lacerda een bezoek waard. Dat is een grote lift (de eerste in Brazilië) die het onderste gedeelte van de stad (Cicade Baixa) met het bovenste gedeelte (Cicade Alta) verbindt. Daarnaast is de carnaval die op het begin van het jaar plaatsvindt erg populair bij toeristen.

Voetbalclubs
De stad heeft twee grote voetbalclubs; Esporte Clube Bahia en Esporte ClubeVitória.  Bahia is twee keer landskampioen van Brazilië geworden. De wedstrijden die tijdens het WK in 2014 in Salvador gespeeld worden, vinden plaats in Arena Fonte Nova. Dit stadion is de thuisbasis van Esporte Clube Bahia.

Bekende voetballers uit Salvador:

  • Bebeto (1964)
  • Claudemir (1988)

Wil je een wedstrijd bijwonen in Salvador? Bekijk dan hier de vliegprijzen vanuit Nederland!

[cf]skyscanner1[/cf]