Speelsteden

Het WK voetbal 2014 vindt plaats in Brazilië, verspreid over twaalf speelsteden. De stadions in de speelsteden van het WK 2014 worden ruim van tevoren speelklaar gemaakt, waarbij de meeste oude stadions volledig gerenoveerd worden. Daarnaast worden er zelfs geheel nieuwe stadions gebouwd. Er zal gespeeld worden in de volgende twaalf Braziliaanse speelsteden; Belo Horizonte, Brasilia, Cuiaba, Curitiba, Fortaleza, Manaus, Natal, Porto Alegre, Recife, Rio de Janeiro, Salvador en Sao Paolo. Hieronder worden deze speelsteden kort beschreven. Speelsteden WK 2014:

Speelsteden WK 2014Belo Horizonte: Belo Horizonte is de vierde stad van Brazilië, met ongeveer 2,45 miljoen inwoners. In deze stad zal het stadion Mineirao gebruikt worden. Hier zullen zes wedstrijden gespeeld worden, waaronder één halve finale.

Brasilia: Brasilia is, zoals de meeste mensen niet weten, de hoofdstad van Brazilië. Deze stad kent slechts 2,4 miljoen inwoners, wat aan de lage kant is voor een hoofdstad. Het stadion dat gebruikt zal worden heet Cidade Estádio Nacional.

Cuiabá: Cuiabá is met ongeveer 550.000 inwoners de kleinste speelstad tijdens het WK 2014. In het stadion Arena Pantanal zullen vier wedstrijden gespeeld worden, maar het is niet de meest handige plaats om te voetballen/reizen.

Curitiba: Curitiba telt 1,8 miljoen inwoners en heeft het kleinste stadion van het komend WK.  De Arena da Baixada heeft slechts een capaciteit van een kleine 42.000 zitplaatsen.

Fortaleza: Fortaleza is de bekendste toeristenstad van Brazilië. De stad telt rond de 2,4 miljoen inwoners en ligt in het noorden van Brazilië. Het stadion wat zal worden gebruikt heet Castelão en heeft een capaciteit van bijna 63.903 plaatsen.

Manaus: Manaus is de grootste stad in de Amazone, met ongeveer 1,8 miljoen inwoners. De stad ligt het meest westelijk van alle speelsteden. In de Arena Manaus zullen vier wedstrijden gespeeld worden, en het heeft een capaciteit van ongeveer 45.000 plaatsen.

Natal: Natal is de op één na kleinste speelstad van het WK voetbal 2014 in Brazilië. De stad telt slechts 750.000 inwoners en ligt in het noord-0osten. Het stadion dat voor het WK 2014 gebruikt zal worden heet het Arena das Dunas Stadion.

Porto Alegre: Porto Alegre is de meest zuidelijke speelstad van dit WK. Het ligt dicht bij de kust en bij andere belangrijke speelsteden. In het Estádio Beira-Rio zullen vijf WK wedstrijden gespeeld worden.

Recife: De meest oostelijke stad van Brazilië is Recife. Deze stad kent 1,5 miljoen inwoners en heeft diepgewortelde Nederlandse invloeden. Het stadion dat gebruikt zal worden, en waarin vijf wedstrijden gespeeld zullen worden, heet Cidade da Copa en heeft een capaciteit van 46.154 toeschouwers.

Rio de Janeiro: ‘Rio’ is een grote en fantastische stad, met meer dan 6,5 miljoen inwoners. Het is daarom ook dat veel mensen denken dat Rio de hoofdstad van Brazilië is. In het Maracanã zullen zes wedstrijden gespeeld worden. Ook de finale van het WK 2014 zal hier gespeeld worden.

Salvador: Salvador is een koloniale kustplaats met 2,7 miljoen inwoners. Deze stad is gekend om zijn mooie stranden en leuke feesten. Het stadion waarin gespeeld zal worden heet Fonte Nova. In dit geweldige stadion, met een capaciteit van 55.000, zullen zes wedstrijden gespeeld worden.

São Paulo: São Paulo is de grootste speelstad van het WK 2014 en kent zo’n 11 miljoen inwoners. Hier zullen zes wedstrijden plaatsvinden, waaronder de openingswedstrijd. Het stadion dat gebruikt zal worden is het stadion van SC Corinthians, en heet het Morumbi Stadion.