Stefan de Vrij

Stefan de Vrij (geboren op 5 februari 1992 te Oudekerk aan den IJssel) is één van de jongste Oranje-internationals en speelt op dit moment bij Feyenoord. Hij begon op 4-jarige leeftijd met voetballen, bij VV Spirit. Op 10-jarige leeftijd haalde Feyenoord hem hier weg.

Clubvoetbal

Feyenoord
Stefan de Vrij doorliep bij Feyenoord alle jeugdelftallen en tekende in de zomer van 2009 een contract tot 2012. Op 24 september 2009 maakte hij zijn officiële debuut in de hoofdmacht van Feyenoord, in de KNVB beker tegen Harkemase Boys. Zijn competitiedebuut maakte hij zo’n 2,5 maand later, op 6 december 2009. Op 19 januari 2011 was Mario Been, de toenmalige coach, van mening dat het centrum van Feyenoord te zwak was. Sindsdien is Stefan de Vrij een vaste keuze in het centrum.

In het seizoen 2012/2013 vertrok toenmalig aanvoerder Ron Vlaar naar Aston Villa, waarna Stefan de Vrij gekozen werd tot de nieuwe aanvoerder van Feyenoord. Hierna werd hij door Louis van Gaal ook voor het eerst opgeroepen in de definitieve selectie van Oranje. Door mindere resultaten en ‘de druk van de aanvoerdersband’ werd de band afgenomen en kreeg Graziano Pellè de band. In zijn, tot nu toe, vijf seizoenen speelde Stefan de Vrij 120 wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij 5 keer scoorde.

Interlandcarrière

Stefan de Vrij werd op vrijdag 10 augustus 2012 door bondscoach Louis van Gaal voor het eerst opgeroepen voor de nationale A-selectie van Oranje. Vijf dagen later maakte hij zijn debuut, tegen België. Hij verdween daarna heel even uit beeld, maar greep daarna zijn kans. Hij raakte zijn plaats niet meer kwijt en speelde tot nu toe al 9 wedstrijden voor Oranje.

Stefan de Vrij