Toegangskaarten WK 2014

Naast de deelnemende landen die strijden om de felbegeerde (wereld)titel, wordt er ook ieder EK en WK weer een hevige strijd door fans geleverd om toegangskaarten te bemachtigen. Tijdens het WK 2014 zijn er verschillende mogelijkheden om aan toegangskaarten te komen. Hier vind je een overzicht van alle (in)officiële bronnen die toegangskaarten voor het WK 2014 verkopen. Daarnaast geeft Oranje WK tips waar je op moet letten bij het kopen van kaarten, zoals bijvoorbeeld de prijs, de levering van de kaarten en waar je de kaarten het best kunt kopen.

Officiële aanbieders van toegangskaarten
Ons Oranje
Ons Oranje is waarschijnlijk de meest betrouwbare aanbieder van kaarten. Ons Oranje is onderdeel van de KNVB en zij stelt per wedstrijd een groot deel aan kaarten beschikbaar, waardoor de kans op kaarten het grootst is. Daarnaast is het mogelijk om een lidmaatschap af te sluiten, waardoor je kunt profiteren van vele extra’s. Het is dus raadzaam om eerst op de KNVB-ticketshop te kijken voor toegangskaarten.

FIFA
Tijdens de voorgaande WK’s heeft de FIFA kaarten direct aan supporters verkocht, en voor het WK 2014 zal zij dit wederom doen. Voor individuele tickets kun je dus ook terecht bij de FIFA, die in augustus 2013 van start is gegaan met de verkoop van toegangskaarten voor het WK. Na een inschrijfronde worden de kaarten eerlijk verdeeld over de ingeschrevenen, zodat alle deelnemende landen kaarten kans maken op kaarten. 

Supportersclub Oranje
Daarnaast is het heel goed mogelijk om je kaarten via de Supportersclub Oranje te regelen. Deze club is opgericht in 1995 en is sindsdien de partner van de KNVB wat betreft supporters van Oranje. Deze club telt ongeveer 60.000 leden die iedere wedstrijd weer voorrang krijgen op het kopen van kaarten. Dus wil je meer kans maken op toegangskaarten voor het WK in Brazilië, dan is het raadzaam lid te worden van deze club.

Inofficiële aanbieders van toegangskaarten

Er zijn reeds veel websites die op een inofficiële manier WK-tickets verkopen. Het grote nadeel hiervan is dat je over het algemeen veel meer betaalt voor kaarten. Daarnaast is het niet altijd zeker of je überhaupt wel officiële kaarten krijgt, er zijn namelijk al veel mensen geweest die “nep-kaarten” kochten.

De twee grootste aanbieders zijn mensen die voor de wedstrijd hun kaartje bij het stadion willen verkopen en mensen/bedrijven die hun toegangskaarten via Marktplaats of eBay verkopen. Als je hebt misgegrepen bij Ons Oranje of de FIFA, dan is een alternatief om op de bonnefooi naar Brazilië af te reizen en dan voor het stadion een toegangskaart koopt. Deze optie wordt ten zeerste afgeraden, omdat de prijzen veel hoger zullen zijn en je niet altijd weer of het een officieel of een gekopieerd kaartje is. Pas hier dus goed mee op!

 Toegangskaarten WK 2014