WK-selectie Oranje

Het Nederlands elftal speelt donderdagavond tegen Polen en kan zich bij een overwinning verzekeren van een plaats bij de laatste vier van de Nations League. Bondschoach Louis van Gaal gaf in de persconferentie aan met de, in zijn ogen, sterkst mogelijke opstelling: “Je gaat waarschijnlijk de spelers zien die veel gaan spelen op het WK”, zo gaf de keuzeheer alvast een tipje van de sluier. Volgens het Algemeen Dagblad treedt Oranje aan met Jasper Cillessen op doel, terwijl ook Nathan Aké en Teun Koopmeiners kunnen rekenen op een basisplaats.

Mocht Oranje winnen van Polen en België tegelijkertijd punten verspelen tegen Wales dan plaatst het Nederlands elftal zich als groepswinnaar voor het Final Four-toernooi van de Nations League. Indien de Rode Duivels ook winnen, mag Oranje zondag met twee goals verschil van België verliezen.

Het is duidelijk dat Van Gaal het 5-3-2-systeem tegen Polen donderdagavond verder wil perfectioneren. Achterin lijkt De Ligt kind van de rekening te worden en kiest de bondscoach vermoedelijk voor Timber, Van Dijk en Aké. Op het middenveld is er plek voor Koopmeiners, die het de laatste weken bij Atalanta goed doet. Het aanvalskoppel lijkt te bestaan uit Depay en Bergwijn.

Vermoedelijke opstelling Nederlands elftal: Cillessen; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; Koopmeiners, De Jong, Berghuis; Depay, Bergwijn.