Van Gerwen en Wattimena naar halve finale World Cup

Nederland kan nog altijd het eerste dartland worden dat drie keer op rij wereldkampioen wordt bij de PDC. Michael van Gerwen en Jermaine Wattimena versloegen vandaag Canada en stoten daarmee door naar de halve finale van de World Cup.

Het was uitgerekend Van Gerwen die Nederland een valse start bezorgde in Hamburg. De nummer 1 van de wereld pakte nog wel de eerste twee legs tegen Dawson Murschell, de nummer 100 van de wereld, maar stortte daarna in. Wattimena trok dit recht door zijn partij tegen Jim Long overtuigend te winnen.


In de beslissingswedstrijd startte Nederland voortvarend met het winnen van de eigen leg. Dat deed Canada even later ook, maar dit bleek de enige leg die Murschell en Long gegund werd.

Raymond van Barneveld won samen met Van Gerwen de vorige twee edities en in totaal won Nederland de World Cup vier keer. Vanavond speelt Nederland tegen Ierland, dat verrassend Michael Smith en Rob Cross uit Engeland uitschakelde. Mocht Nederland vanavond winnen, dan wacht de winnaar van de partij tussen Schotland en Japan in de finale.