Helmut Marko en Max Verstappen

Bij Red Bull Racing is men bang dat Max Verstappen aan het einde van het seizoen vertrekt. De 21-jarige Limburger wacht al jaren op een winnende auto, maar heeft deze ook dit seizoen niet tot zijn beschikking. Zelf heeft de Limburger aangegeven dit als overgangsjaar te zien en in 2020 mee willen te doen het kampioenschap.

In mei van 2016 debuteerde Verstappen in de hoofdmacht van Red Bull. Dit deed hij tijdens de GP van Spanje, die hij direct wist te winnen. Vanaf dat moment was direct duidelijk dat de Oostenrijkse formatie met Verstappen goud in handen had voor de toekomst. Ondanks het feit dat Max een contract heeft tot en met 2020, is er een clausule opgenomen waarin staat dat hij kan vertrekken als de prestaties tegenvallen.


Natuurlijk ben ik bang dat Max vertrekt”, zo wordt de adviseur van Red Bull Racing geciteerd door de Franse editie van Eurosport. “Slechts één auto wint steeds en dat is die steeds die van Mercedes. Wij zijn wel verbeterd qua prestaties, maar we zijn nog steeds niet snel genoeg om te winnen.”