Oranje Leeuwinnen

Maandagavond is de derde en laatste ronde van de groepsfase van het WK voor dames van start gegaan. De Oranje Leeuwinnen spelen donderdag om 18.00 uur tegen Canada. Nederland is echter al zeker van de volgende ronde. Maar wat is de best te bewandelen route richting de finale: 1e of 2e eindigen in de poule?

Of Nederland nu wint of verliest, het lijkt aan de goede kant van het speelschema te zitten: Frankrijk en de Verenigde Staten zitten, bij winst in de poule, aan de andere kant van het schema. Mocht beide landen hun poule winnen, komen de 2 favorieten elkaar mogelijk al tegen in de kwartfinale.

Twee andere landen waar Nederland rekening mee moet houden zijn Engeland en Japan. Als het deze landen wilt ontlopen, moeten de Leeuwinnen tweede worden in de poule 2. Bij groepswinst treft het namelijk de nummer 2 van poule D, de groep van Engeland en Japan. Beide landen spelen een dag voordat Nederland tegen Canada speelt nog tegen elkaar.

Echter, mocht de Verenigde Staten toch tweede worden in poule F en Nederland wordt dat ook, treft Nederland de topfavoriet en regerend wereldkampioen. Zowel Zweden als Amerika hebben 6 punten, maar Amerika heeft een veel beter doelsaldo. De Amerikanen hebben +16, Zweden +6.