Frank de boer

Guido Albers, de zaakwaarnemer van oud-bondscoach Frank de Boer, was te gast bij de podcast Vrienden van de Media en besprak hier het oud-bondscoachschap van zijn client. Volgens hem werd er een hetze gevoerd tegen Frank de Boer, wat leidde tot ontzettend hoge druk.

Zoals we allemaal weten stopte De Boer als bondscoach na het pijnlijke verlies tegen Tsjechië, waarin de rode kaart van Matthijs de Ligt een voorbode was voor het slechte resultaat. Albers zegt hier het volgende over: “Op het moment dat die rode kaart (van Matthijs de Ligt, red.) viel, kreeg ik dat slechte gevoel. Wat er daarna allemaal is gebeurd, is uitgebreid beschreven. Er is daarna een soort van hetze gekomen en als je de zaakwaarnemer van Frank de Boer bent, dan komt dat wel hard aan”.

Albers merkte al vanaf het begin dat er een grote druk stond op De Boer, iets wat volgens hem kwam door de tegenvallende prestaties op clubniveau. “Dat is best bizar, dat hij werd afgerekend op clubniveau. Ik kan genoeg voorbeelden noemen van trainers die fantastisch waren als bondscoach, maar op clubniveau niet en andersom ook. Als je acht van de vijftien wedstrijden wint, vier gelijkspeelt en Tsjechië is je derde verliespartij, dan is het statistisch helemaal niet zo slecht gegaan“, aldus Albers.

Gedurende het bondscoachschap van Frank de Boer was er altijd wel sprake van kritiek, over het systeem, Quincy Promes of wie in de spits moet spelen. ‘’Elke dag was er wel weer iets wat er moest gebeuren“, zegt Albers hierover. “Het ging mij gewoon te ver. Frank heeft in de periode bij Ajax best wel iets goeds neergezet. Over de buitenlandperiode kan iedereen iets van vinden, maar niemand is daar zelf bij geweest. Uiteindelijk is dat niet succesvol verlopen.”