GP van silverstone

Na een week pauze staat komend weekend de Grand Prix van Silverstone op de planning. Een uniek weekend, aangezien er voor het eerst een sprintrace op de planning staat. Een spannend weekend voor alle teams, maar vooral voor Red Bull en Mercedes. Alles wat je moet weten over komend F1-weekend in Silverstone.

Op vrijdagmiddag, rond de klok van 15.30, zal de eerste vrije training op de planning staan. Normaal gezien wordt er op vrijdag tweemaal getraind, maar in dit unieke weekend zal op vrijdagavond om 19.00 uur Nederlandse tijd de kwalificatie plaatsvinden. De uitslag van de kwalificatie zal de startopstelling voor de sprintrace van zaterdagmiddag zijn.

De tweede vrije training zal dit weekend op zaterdagochtend verreden worden. Na deze vrije training kan men zich opmaken voor de eerste sprintrace van dit jaar. Het concept van een sprintrace is doodeenvoudig: het is nagenoeg hetzelfde als een gewone F1-race, maar dan korter. Er zal slechts 100 kilometer verreden worden. De winnaar van de sprintrace verovert niet alleen de polepositie, maar krijgt ook 3 WK-punten; de nummer twee krijgt 2 punten, de nummer drie 1 punt.

Op zondag zal, zoals gewoonlijk, de Grand Prix plaatsvinden. Let op: aangezien we in Engeland rijden zal de race om 16.00 uur Nederlandse tijd starten.

Tijdschema

Vrijdag 16 juli
Eerste vrije training: 15:30 uur
Kwalificatie sprintrace: 19:00 uur

Zaterdag 17 juli
Tweede vrije training: 13:00 uur
Sprintrace: 17:30 uur

Zondag 18 juli
Race: 16:00 uur

Weerbericht