Kuipers Makkelie Ek finale

Björn Kuipers en Danny Makkelie maken vooralsnog een zeer goede indruk op het EK. Ook Bas Nijhuis is onder de indruk van de twee Nederlandse scheidsrechters. In Oranjezomer gaf de 44-jarige scheidsrechter, die niet actief is op het EK, aan dat zij volgens hem kandidaat zijn om de EK-finale in Londen te fluiten. Naast de twee Nederlanders zouden ook Daniele Orsato en Cüneyt Çakirr kans maken om de EK-finale te fluiten. Door de winst van Italië op België, worden de kansen voor Daniele Orsato automatisch een stuk kleiner.

“Volgens mij heeft Danny het goed gedaan”, vond de leidsman over zijn collega, die de achtste finale tussen Duitsland en Engeland onder zijn hoede had. Het enige twijfelgeval vond hij het niet geven van een rode kaart aan Kalvin Phillips. “Op de voet is geel, maar dit is hoger. Gelukkig voor Danny schampte hij slechts het been van Toni Kroos.”

“Danny wekt geen irritatie op, lokt niets uit. Hij fluit strak, staat voortdurend boven op de situatie en geeft kaarten wanneer dat nodig is”, zei Jol, die ook aanwezig was bij Oranjezomer over het feit dat hij Makkelie veel gezag uitstraalde.