De Boer wordt ontslagen

Groot nieuws vanuit de Italiaanse transferspecialist Nicolò Schira: hij schrijft op Twitter dat de Frank de Boer op het punt staat om ontslagen te worden. Veel leden van de KNVB zouden niet tevreden zijn over de prestaties op dit EK, waar Oranje zondagavond werd uitgeschakeld door Tsjechië (0-2).

De bondscoach gooide zelf na de wedstrijd in elk geval nog niet de handdoek in de ring, maar met de huidige ontwikkelingen lijkt een vertrek onvermijdelijk. De Italiaanse transferspecialist is iets minder invloedrijk dan bijvoorbeeld Fabirzio Romano, maar is een zeer gerenommeerde naam in het geruchtencircuit.

Marciano Vink, ESPN-analist, houdt wel vertrouwen in de bondscoach. Ook Vink toonde zich kritisch op de keuzes van De Boer tegen Tsjechië. “Maar ik wil nog wel één ding zeggen: ik hoop niet dat Frank stopt bij de KNVB”. “Ik denk dat Frank terug naar Zeist moet, achter zijn bureau. Een nieuw systeem, spelers goed beoordelen en kijken wat hij kan gebruiken in de WK-kwalificatie. Maar hij moet zeker niet de handdoek gooien en de KNVB moet hem niet ontslaan”, benadrukt de oud-speler van Ajax en PSV.