EK 2024

Het EK 2024 in Duitsland staat op het punt van beginnen. Vrijdagavond om 21.00 uur trapt gastland Duitsland af tegen Schotland. Twee dagen later speelt het Nederlands elftal haar eerste wedstrijd, tegen Polen. Iedereen gaat natuurlijk de wedstrijden van Oranje bekijken, maar welke poulewedstrijden mag je nog meer niet missen?

Zaterdag 15 juni 18:00: Spanje – Kroatië
De derde pot van dit EK is direct een mooie. Een herhaling van de achtste finales van het EK 2020. Kroatië werd in toen uitgeschakeld door Spanje. In de reguliere speeltijd werd het 3-3, maar Spanje scoorde nog tweemaal in de verlenging.

Zondag 16 juni 15:00: Nederland – Polen
Afgelopen Nations League speelden ze al tweemaal tegen elkaar: eenmaal won Nederland (2-0), de andere wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Het kan dus alle kanten op komende zondag, maar het vertrouwen in een goede afloop is er.

Zondag 16 juni 21:00: Servië – Engeland
Volgens de bookmakers is Engeland dé te kloppen ploeg dit EK, maar echt in een goede vorm verkeert Engeland niet. Zo werd de laatste oefenwedstrijd met 1-0 van IJsland verloren, terwijl Servië met 3-0 van Zweden won. Een interessant potje wordt dit zeker.

Dinsdag 18 juni 21:00: Portugal – Tsjechië
De twee angstgegners van Oranje tegenover elkaar. Ook Portugal wordt gezien als één van de favorieten voor de eindzege. Maar ook Tsjechië verkeert in goede vorm. Gaan we hier de mogelijke tegenstander van Oranje in de kwartfinale aan het werk zien?

Donderdag 20 juni 21:00: Spanje – Italië
Poule B mag best omschreven worden als de poule des doods. Spanje krijgt na Kroatië een wedstrijd tegen Italië, een pot om naar uit te kijken. Of gaan we hier juist een bloedeloos gelijkspel te zien krijgen?

Vrijdag 21 juni 21:00: Nederland – Frankrijk
Het vertrouwen is er bij Oranje, maar de laatste twee onderlinge duels wist Frankrijk overtuigend te winnen. Kan het Nederlands elftal dit keer wel een vuist maken tegen de Fransen?

Zondag 23 juni 21:00 – Zwitserland – Duitsland
Een mooie clash tussen Zwitserland en Duitsland. Is Duitsland al zeker van de volgende ronde en nemen ze gas terug? Of gaan ze beiden voor de overwinning en wellicht poulewinst?

Maandag 24 juni 21:00 – Kroatië – Italië
Uit de poule des doods is dit de laatste mooie pot. Maar wie is er al zeker van de achtste finales en wie moet er nog aan de bak? Of gooien beide teams het op een akkoordje?

Dinsdag 25 juni 18:00: Nederland – Oostenrijk
Geen gemakkelijke pot voor de Nederlandse mannen. Zeker niet wanneer Oostenrijk in de vorige wedstrijd punten heeft gepakt tegen Polen.

Woensdag 26 juni 18:00: Oekraïne – België
Volgens ons zijn dit de beoogde nummers 1 en 2 van poule E. De Belgen hebben sterspelers De Bruyne en Lukaku aan boord, maar Oekraïne mag zeker niet onderschat worden. Zij hebben namelijk de topscorer van de LaLiga aan boord.