Vermoedelijke opstelling Oranje - Frankrijk
ANP

Het Nederlands elftal speelt vrijdag zijn tweede groepswedstrijd op het EK. Tegen Polen werd er op het nippertje met 2-1 gewonnen. Met dat in het achterhoofd gaat Oranje kwalificatie voor te achtste finales proberen te bewerkstellingen. Het is nog onduidelijk of sterspeler Kylian Mbappé aan de start zal verschijnen. Het duel start vanavond om 21:00 uur en wordt gespeeld in Leipzig.

De achterhoede liet tegen Polen een goede indruk achter, dus de verwachting is dat Ronald Koeman daar geen wijzigingen in gaat aanbrengen. Dat zou betekenen dat Denzel Dumfries andermaal de voorkeur krijgt boven Lutsharel Geertruida, en dat de rest van de verdediging bestaat uit Stefan de Vrij, Virgil van Dijk en Nathan Aké.

Op het middenveld bestaat er wellicht lichte twijfel over het optreden van Joey Veerman en Xavi Simons, die geen indruk maakten tegen de Polen. Of één van deze twee spelers geslachtofferd wordt is nog niet duidelijk. Frimpong lijkt de eerste vervanger van Simons, maar kan hij samen met Dumfries aan dezelfde kant spelen? Voorin lijken Memphis en Gakpo zekerheidjes tegen Frankrijk.

Vermoedelijke opstelling Oranje: Verbruggen; Dumfries, De Vrij, Van Dijk, Aké; Schouten, Reijnders, Veerman; Simons, Memphis, Gakpo.

Vermoedelijke opstelling Frankrijk: Maignan; Koundé, Upamecano, Saliba, T. Hernández; Kanté, Griezmann, Rabiot; Dembélé, Giroud, Thuram.