Crash Verstappen Hamilton

Heel Nederland had het er vorige week zondag over: de crash tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. De Brit wilde Verstappen in de Copse-bocht inhalen, maar Verstappen vloog met 51G de bandenstapel in. Een hele harde klap, maar er zijn nóg hardere klappers geweest in de geschiedenis van de Formule 1.

David Purley – 178,8G

David Purley staat bekend om zijn reddingsactie tijdens de Grand Prix van Nederland, in 1973. Hij trachtte Roger Williamson te redden uit zijn brandende bolide, helaas zonder resultaat. In de GP van Silverstone in 1977 crashte de Brit door een vastzittend gaspedaal. Hij overleefde de crash, maar brak wel zeven ribben, zijn beide benen, zijn linkervoet en hij liep een blessure op aan zijn bekken. In 1979 besloot hij alsnog terug te keren in de Formule 1.

Robert Kubica – 75G

Robert Kubica, de man van vele crashes. De ergste crash was de crash tijdens de GP van Canada. De BMW-coureur raakte de achterkant van Jarno Trulli’s Toyota, zijn neus ging vervolgens hoog de lucht in. Hij kwam er gelukkig met enkel een hersenschudding vanaf.

Romain Grosjean – 67G

De beelden van Grosjean’s crash staan bij iedere huidige F1-fan in het geheugen gegrift. Het was éénn van de meest bizarre en angstaanjagende crashes in een heel lange tijd, waarbij na de crash een grote vuurbal ontstond. De hele wereld hield zijn adem in, maar na een aantal seconden kwam de Fransman, met behulp van de marshalls, de vuurzee uit gelopen. Het betekende wel het einde van zijn F1-carrière.

Max Verstappen – 51G