Anna van der Breggen
Foto: Cor Vos

Dinsdag 27 juli was een prima dag voor TeamNL. De Oranje Leeuwinnen wisten overtuigend te winnen China, de hockey heren wisten ook te winnen, zonder echt te overtuigen. Ook de handbaldames wisten hun tweede poulewedstrijd overtuigend te winnen. Helaas zijnde Nederlandse 3×3-basketballers in de kwartfinale uitgeschakeld. Op woensdag 28 juli staan er weer een paar mooie wedstrijden op het programma.

Roeifinales – vanaf 01.30 uur

In krap twee uur tijd worden zes roeifinales afgewerkt, met zes Nederlandse boten aan de start. Vooral de dubbel 4 maakt een grote kans op een (gouden) medaille. Dit zou een mooie opsteker zijn voor TeamNL en zeker voor het geteisterde roeiteam.

Hockeydames: Nederland – Zuid-Afrika – om 02.30 uur

Het derde duel van de Nederlandse hockeydames, tegen Zuid-Afrika. De dames gaan voor Olympisch goud: dat zou voor de vierde keer in de historie zijn, na 1984 (Los Angeles), 2008 (Bejing) en 2012 (Londen). Vijf jaar geleden pakte de ploeg zilver.

Individuele tijdrit dames: Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten – om 04.30 uur

Gaat het deze keer wel lukken voor de Nederlandse wielerdames? Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten zijn beide kanshebber voor een (gouden) medaille. In de Olympische wegrit werd al zilver gehaald door Van Vleuten, maar Nederland hoopt op meer.

Individuele tijdrit heren: Tom Dumoulin – om 07.00 uur

Ook Tom Dumoulin is een kanshebber voor een medaille. De vraag is alleen of hij, na een korte break dit jaar, opgewassen is tegen het tijdrit-geweld van bijvoorbeeld Ganna, Van Aert, Roglic en Dennis.

Grand Prix freestyle, finale individueel – om 10.30 uur

Na een vijfde plek van het Nederlandse dressuurteam vanmiddag, hoopt TeamNL in de individuele finale alsnog een medaille binnen te slepen.