Verstappen verliest vertrouwen in Red Bull
Max Verstappen gaf maandag bij het praatprogramma Peptalk aan dat hij het vertrouwen in Red Bull Racing langzaam begint te verliezen. De 19-jarige Limburger viel zondag in Oostenrijk voor de derde keer op rij en de vijfde keer dit seizoen uit tijdens een Grand Prix.
Verstappen kampte bij de start met problemen met zijn koppeling, waardoor hij nauwelijks van zijn plek af kwam. In de eerste bocht werd hij daarna geraakt door Fernando Alonso, die op zijn beurt geramd werd door de Rus Kvyat.

“Na de race was ik kalm, maar het is natuurlijk erg teleurstellend wat er gebeurt”, zegt Verstappen dinsdag tegen Motorsport. “Op deze manier verlies je het vertrouwen. Niet in mezelf, maar in het geheel bedoel ik. Tijdens de opwarmronde merkte ik al dat er iets niet goed zat.”

Komend weekend staat de Grand Prix van Groot-Brittannië op het programma. Verstappen hoopt dat in eerste instantie dat hij de race kan uitrijden. “Dit team heeft volgens mij nog nooit zoveel uitvalbeurten in één seizoen gehad. Ze doen hun uiterste best, maar er is telkens een ander probleem.”