De KNVB-top heeft toegegeven fouten te hebben gemaakt in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach, zo gaf men vrijdag aan in een interview met de Volkskrant. Interim-directeur Jean-Paul Decossaux gaf aan dat hij zich vergist heeft in de voetbalwereld.

“In het bedrijfsleven is het goed om drie kandidaten naast elkaar een traject te laten doorlopen. In het voetbal kan dat niet, dat is echt een fout waarvan ik heb geleerd.” Bij de aanstelling van huidige bondscoach Dick Advocaat ging een flinke rel aan vooraf. De KNVB had zowel Ten Cate als Advocaat op het oog voor de positie van bondscoach, terwijl ook Huub Stevens werd gepolst.

“De één lekt, de ander heeft een belang en de derde zet een journalist in zijn auto”, legde Decossaux uit. “Dan wordt er chaos gecreëerd.” Decossaux geeft aan dat hij toenmalig technisch directeur, Hans van Breukelen, niet alleen met de kandidaten had moeten laten praten. “Ik had met Hans mee moeten gaan toen hij met kandidaten ging praten. Laten we die fout keihard toegeven.”