Oranje Leeuwinnen Portugal

Zondagochtend 09:30 uur Nederlandse tijd nemen de Oranje Leeuwinnen het op het WK op tegen Portugal. Dit wordt de eerste groepswedstrijd van Oranje, die verder tegen de Verenigde Staten en Vietnam spelen. De VS zijn net als afgelopen edities de gedoodverfde favoriet, die in 2019 in de finale van Oranje wist te winnen.

De laatste ontmoeting tussen Nederland en Portugal vond iets meer dan een jaar geleden plaats. Op 13 juli 2022, tijden het EK Vrouwenvoetbal, wisten de Oranje Leeuwinnen ternauwernood te winnen van het Portugese elftal (3-2).

Het Oranje van Andries Jonker moet het helaas stellen zonder de topscorer Vivianne Miedema. In het Champions League-duel met haar club Arsenal tegen Olympique Lyonnais scheurde ze haar kruisband, waarna een maandenlange revalidatie het gevolg was. Het WK komt dus ook te vroeg.

In welke formatie Oranje gaat aantreden, is nog niet helemaal duidelijk. Jonker wilde hier op de afsluitende persconferentie weinig over loslaten, al deelde aanvoerder Sherida Spitse een tipje van de sluier: 5-3-2.

Vermoedelijke opstelling Oranje Leeuwinnen:

Van Domselaar – Pelova, Janssen, Spitse, Groenen, van der Gragt – Brugts, van de Donk, Roord – Martens, Beerensteyn.