Opstelling Nederland - Griekenland

Bondscoach Ronald Koeman heeft de opstelling van het Nederlands elftal voor het duel met Griekenland bekendgemaakt. Koeman lijkt over te stappen naar een 3-4-3 formatie, waar hij in het verleden vaak koos voor 5-3-2. Het duel in het Philips Stadion begint om 20:45 uur en is te zien op NPO 3.

In het doel zal Mark Flekken starten, met een driemansdefensie voor zich: Geertruida, Van Dijk en Aké. Centraal op het middenveld vormt de Roon een koppel met de Jong, waardoor Reijnders, die zo goed startte bij AC Milaan, op de bank moet plaatsnemen. Dumfries neemt links op het middenveld plaats, Blind rechts. Xavi Simons speelt als rechtsbuiten, terwijl Weghorst in de spits staat. Gakpo speelt vanaf de linkerflank.

In tegenstelling tot Nederland is Griekenland in opperbeste stemming afgereisd naar Eindhoven. De ploeg van bondscoach Gustavo Poyet won net als Oranje met 0-3 van Gibraltar, terwijl het duel met directe concurrent Ierland ook werd gewonnen (2-1). In Frankrijk werd er vervolgens slechts met 1-0 verloren door een penalty van Kylian Mbappé.

Opstelling Nederland: Flekken; Geertruida, Van Dijk, Aké; Dumfries, De Roon, De Jong, Blind; Simons, Weghorst, Gakpo.