Verstappen start vanaf plek 4 in GP van Japan

Max Verstappen start zondag (07.00 uur Nederlandse tijd) de Grand Prix van Japan vanaf de vierde plaats. De Duitser Nico Rosberg reed de snelste tijd en start vanaf poleposition. Verstappen bleef zijn teamgenoot Daniel Ricciardo voor de vierde keer voor in de kwalificatie. De Australiër start van plek 5.

Verstappen klokte in de laatste sessie 1.31,178 als snelste ronde, wat goed was voor de vijfde tijd. Door een gridstraf van Sebastian Vettel, die de vierde tijd reed, klimt hij een plaats. De Duitser moet drie plaatsen naar achteren op de grid.

De strijd om pole werd met een miniem verschil gewonnen door de Duitser van Mercedes. De WK-leider bleef teamgenoot Hamilton met zijn tijd van 1.30,647 slechts 0,013 seconden voor. De Fin Kimi Raikkonen klokte de derde tijd.

Race zoals Max Verstappen! Koop F1 2016 nu!

Voor Rosberg is het de derde keer op rij dat hij op het circuit van Suzuka vanaf poleposition mag starten. De Duitser verdedigt in de laatste races in de strijd om de titel een voorsprong van 23 punten op Hamilton.

Verstappen
Verstappen was niet geheel tevreden over zijn kwalificatie. “Het kan altijd sneller, maar het zit allemaal dicht bij elkaar”, zei hij bij Ziggo Sport. “Daniel en ik hadden de auto niet helemaal top voor elkaar.”

“In de kwalificatie komen we altijd iets tekort op de andere teams qua vermogen, maar de race is altijd iets beter voor ons. Ik moet zorgen voor een goede start, daarna hebben we denk ik wel een kans om aan te sluiten.”