Nederland - Wit-Rusland

Na het 1-1 gelijkspel tegen Zweden móet er in het thuisduel met Wit-Rusland gewonnen worden. De Wit-Russen wisten in de eerste WK-kwalificatiewedstrijd verrassend Frankrijk op een 0-0 gelijkspel te houden. De mannen van Danny Blind moeten dus aan de bak. De opdracht is duidelijk: er MOET gewonnen worden.

Danny Blind tovert naar alle waarschijnlijkheid twee verrassing uit zijn hoge hoed. Hij gaf in de persconferentie al aan dat hij twijfelt tussen Maarten Stekelenburg en Jeroen Zoet. De keuze lijkt te zijn gevallen op Stekelenburg, die nu al enkele weken in de basis staat bij Everton.

Goedkoop Nederlands elftal shirt 16/17 kopen?

Als de voortekenen niet bedriegen, staat Karsdorp als rechtsback geposteerd. Daarmee lost hij Ruben Schaken af als laatste Feyenoorder die in Rotterdam (in 2012 tegen Andorra, 3-0) zijn eerste interland speelde. Hij speelt daarmee waarschijnlijk op vertrouwde grond, wat ook meespeelde in de keuze van Blind. “Hij zal in elk geval niet hoeven wennen aan De Kuip”, zo erkende de bondscoach.

De vermoedelijke opstelling van Nederland (4-3-3): Stekelenburg; Karsdorp, Bruma, Van Dijk, Blind; Wijnaldum, Strootman, Klaassen; Promes, Janssen, Sneijder.