Max Verstappen GP Canada

Max Verstappen heeft in de Grand Prix van Canada een vierde plek behaald. De Nederlander startte heel goed, nadat Nico Rosberg en Lewis Hamilton elkaar toucheerden. Hierdoor miste de Duitser de bocht, waardoor Verstappen de derde plek overnam. De Nederlander startte zondag vanaf de vijfde plek. De Duitser Sebastian Vettel (Ferrari) startte ook uitstekend en nam al snel de eerste plek over, die in de GP Canada vanaf een derde plek startte.

Vettel nam al snel een grote voorsprong, maar door een snelle pitstop direct na de safety car, verloor hij de eerste plek aan Lewis Hamilton. De strijd tussen de Brit en Duitser bleef heel lang spannend, maar de Brit van Mercedes had uiteindelijk 1 pitstop minder nodig dan Vettel, waardoor hij de koppositie behield.

Voor Verstappen bleef het heel lang spannend. Bottes (Williams) bleek helaas te ver weg, dus de Nederlander moest een podium zo’n 10 ronden voor het einde uit zijn hoofd zetten. De Duitser Rosberg naderde Verstappen echter zo snel, dat het leek alsof Verstappen genoegen moest nemen een vijfde plek. Verstappen verdedigde enkele aanvallen van Rosberg perfect, maar in de laatste ronde moest hij de Duitser toch langs laten gaan. Gelukkig voor Verstappen nam Rosberg te veel snelheid mee de bocht in, waardoor hij spinde. Hierdoor behaalde Max toch nog een knappe vierde plek in de GP Canada!