Drie beste apps voor het volgen van de Olympische Spelen

Waar de Olympische Spelen van 2016 nog vooral op televisie werd gevolgd, zullen dit jaar veel Nederlanders hun oranje helden op hun smartphone of tablet volgen. Door het tijdsverschil met Tokio kan het ook handig zijn om in bed via een app de Spelen te volgen.

Zorg dat jouw smartphone of tablet helemaal klaar is voor de Olympische Spelen met de drie onderstaande gratis apps:

NOS

NOS-appDe NOS heeft de rechten in Nederland voor al het beeldmateriaal van de Olympische Spelen. Dit is dan ook een must-have app voor iedereen die de Spelen op de voet wilt volgen. De NOS streamt maar liefst veertien livestreams! Daarnaast blijf je ook op hoogte van het belangrijkste nieuws rondom de Spelen via de NOS app. Let wel op dat vanwege de rechten de livestreams niet in het buitenland werken, mocht je op vakantie gaan.

Download de NOS app voor Android of voor iOS.

FC Barcelona

TeamNL

Team NL-appDe TeamNL app is de officiële app van NOC*NSF en focust op Nederlandse sporters. Je kan namelijk achtengrondinformatie van alle 241 Nederlandse sporters krijgen. Het is mogelijk om per sporter een biografie en behaalde resultaten te zien. Daarnaast kan je overzichtelijk zien wanneer jouw favoriete sporter weer een wedstrijd heeft. Een andere handige functie van deze app is de reminder functie, waarmee je geen een wedstrijd meer hoeft te missen.

Download de TeamNL app voor Android of voor iOS.

Olympics

Er is maar één officiële Olympische Spelen app en dat is de Olympics app. Deze app is namelijk uitgebracht door de organisatie van de Olympische Spelen. Via de officiële Olympics app van het IOC blijf je op de hoogte van alle gebeurtenissen en het tijdschema van de Olympische Spelen.