De Tour de France zit er net op en over enkele dagen starten de Olympische Spelen. De Nederlandse wegwielrenners hebben dit jaar flink wat pech gehad, maar met de vorm zit het allemaal wel prima. Tom Dumoulin behaalde twee overwinningen in de Tour, Wout Poels stond Tourwinnaar Christopher Froome tot het laatst goed bij en Bauke Mollema stond lange tijd op plek twee en won afgelopen weekend de Clásica San Sebastián.

Favoriet

Tom Dumoulin heeft door zijn twee overwinningen (één tijdrit en één Pyreneeënrit) de favorietenrol voor de Olympische tijdrit opgeëist, zelfs met een klein breukje in zijn pols. Nederland mag met vier renners naar de Olympische Spelen. Naast Tom Dumoulin zijn ook Bauke Mollema, Wout Poels aanwezig. Maar ook Steven Kruijswijk, die een uitstekende Giro heeft gereden, hoort bij het Nederlandse team.

Dames

Naast het herenteam gaan er ook vier Nederlandse dames naar de Olympische Spelen, namelijk Marianne Vos, Anna van der Breggen, Ellen van Dijk en Annemiek van Vleuten. Vos zal proberen haar Olympische titel op de weg proberen te prolongeren. Toch is, volgens de bookmakers, Anna van der Breggen de topfavoriet voor het winnen van de gouden plak. De Nederlandse wegwielrenners zullen elke dag van 6 t/m 10 augustus te zien zijn.

[widget id=”polls-widget-2″]