Na de remise tegen Argentinië (3-3), heeft Nederland vandaag overtuigend gewonnen van Ierland. De Nederlandse hockeymannen wisten met 5-0 te winnen van Ierland. Mink van der Weerden was de grote man aan de kant van Oranje. Eerder vandaag wonnen ook de Nederlandse hockeydames met 5-0 van Spanje. 

In het eerste kwart speelde Nederland nog niet heel overtuigend. Ierland kwam er af en toe sterk uit met enkele gevaarlijke counters, maar Oranje wist deze perfect te pareren. Mink van de Weerden, het strafcornerkanon van de Nederlandse mannen, maakte na 7 minuten de 1-0. Dat betekende zijn 70e doelpunt voor Oranje. In het tweede kwart wist de pas 17-jarige Jorrit Croon de 2-0 op het scorebord te zetten. Ze domineerden ook het tweede kwart en gingen uiteindelijk met 2-0 het derde kwart in.

Daarna werd Nederland alsmaar sterker en was het weer Van der Weerden die vanuit een strafcorner het doel wist te vinden. Mirco Pruijser zorgde voor de 4-0. Daarna kreeg het Ierse team nog vijf strafcorners, maar daar werd er geen een van benut. Jeroen Hertzberger zorgde uiteindelijk voor de eindstand: 5-0.