Hockeymannen overklassen Australië

De Nederlandse hockeymannen hebben gisteravond overtuigend gewonnen van de regerend wereldkampioen. Ze overklasten Australië en wonnen met 4-0. In de halve finale spelen de hockeyers tegen buurland België, die met 3-1 wonnen van India. Deze wedstrijd wordt dinsdag om 17.00 uur gespeeld.

Vooraf werd verwacht dat Oranje een zware dobber zou hebben aan de regerend wereldkampioen. Nederland verloor twee jaar geleden nog met 6-1, in de WK-finale. Australië werd gisteren eigenlijk vanaf het begin ontregeld, terwijl Nederland er vol op klapte.

Nederland kwam al na 49 seconden op voorsprong, door een backhand van Bakker. Aan het eind van het tweede kwart kwam er zelfs 2-0 op het scorebord, door De Voogd. Vroeg in het derde kwart boorde Oranje alle Australische hoop op een herstel de grond in: direct na de rust zorgde Verga voor de 3-0. Uiteindelijk werd het dus 4-0 voor de Nederlandse mannen.

Met de 4-0 overwinning op Australië kan Nederland zich vol vertrouwen op de halve eindstrijd concentreren. Ze spelen dinsdag dus tegen buurland België. Het is voor de achtste achtereenvolgende keer dat Nederland aantreedt in de halve finale.