Olympische salade

De Olympische Spelen zijn ruim een week bezig en zullen duren tot en met 21 augustus. De hele week te TV aan, niemand wilt iets missen. Naast de vele sporten die er te volgen zijn, zijn er ook veel mensen die zich interesseren in culinair Brazilië. Wij hadden geen idee wat ze daar eten, maar we kwamen een heerlijk recept tegen van een Olympische salade.

Op internet vonden we 24 traditionele Braziliaanse gerechten zijn. Het is zeker niet de gezondste keuken, er wordt namelijk veel gefrituurd. Eén van deze traditionele gerechten is een salade Salpicão, de zogenoemde Olympische salade. Deze salade kun je lekker eten op toast of stokbrood voor de TV met een borrel, dan heb je genoeg energie om Nederland te kunnen aan te moedigen!

NODIG (flinke kom salade):

  • 2 el room
  • 3 el mayonaise
  • 2  eetlepel gehakte peterselie
  • zout en peper naar smaak
  • 1 kipfilet, gekookt en in stukjes
  • 1 blikje maïs, uitgelekt
  • 1 blikje doperwten, uitgelekt
  • 1 klein blikje ananas in kleine stukjes gesneden
  • 2 geraspte wortelen
  • 100 gram zilveruitjes
  • zout en peper naar smaak
  • gefrituurde aardappelreepjes  (van 1 aardappel) of gebruik friet chips naturel

DOEN:

  1. Meng room, mayonaise, gehakte peterselie en breng op smaak met peper en zout
  2. Snijd de aardappel in hele dunne stukjes (als lucifers) en frituur. Laat uitlekken op keukenpapier.
  3. Doe stukje kip, maïs, doperwten, ananas, wortelen, zilveruitjes in een kom. Voeg de dressing doen en meng door elkaar.
  4. Verdeel de salade over glaasjes of kommetjes. Leg de gefrituurde aardappelreepjes erop en garneer met peterselie. Lekker met toast of stokbrood.