Medaillekansen voor Nederlandse roeiers

Het was een redelijk succesvolle dag voor de Nederlandse roeiers en er zijn daarom zeker medaillekansen. De Nederlandse vrouwen dubbelvier hebben zich overtuigend geplaatst voor de finale. Carline Bouw, Chantal Achterberg, Inge Janssen en Nicole Beukers zegevierden in de herkansing.

Dubbeltwee vrouwen

De vrouwen dubbeltwee (Maaike Head en Ilse Paulis) hebben zich geplaatst voor de halve finale. Het Nederlandse duo won de tweede serie met de nodige overmacht en domineerde van start tot finish. De nummer twee Australië kwam op ruim 5 seconden binnen.

Twee-zonder mannen

Mitchel Steenman en Roel Braas namen revanche voor hun mislukte optreden in de serie. Ze werden in de serie laatste en waren dus genoodzaakt zich via de herkansing te plaatsen voor de halve finale. In de herkansing wist het ervaren duo de Serviërs nipt te kloppen.

Mannen acht

De mannen acht slaagden er helaas niet in zich direct te plaatsen voor de finale. In de serie kwamen ze op bijna 2 seconden van winnaar Groot-Brittannië over de finish. Aangezien alleen de winnaar zich direct voor de finale plaatste, dienen ze woensdag in de herkansing opnieuw te strijden voor een plek in de finale.