Nederlandse volleybaldames winnen van USA

De Nederlandse volleybaldames hebben maandagavond helaas nipt verloren van de Verenigde Staten. De Amerikaanse dames waren in vijf sets te sterk voor Nederland: 18-25, 25-18, 21-25, 25-20 en 15-8. Nederland wist de eerste set echter verrassend te winnen met 25-18.

In de tweede set was de nummer 1 van de wereld een tandje te groot voor Nederland: ze wonnen overtuigend met 25-18. In de derde set wisten de Nederlandse dames zich knap te herpakken en wonnen ze overtuigend met 25-21. De Amerikanen wisten nog 4 setpunten weg te werken, maar de Nederlandse dames wisten de derde set toch binnen te halen.

In de vierde set ging het heel lang gelijk op. Met enkele schitterende rally’s was het ook een genot om naar te kijken. Helaas voor Nederland viel aanvoerder Balkestein geblesseerd uit. Na een smash kwam ze ogenschijnlijk verkeerd neer. Ze ging huilend van de pijn naar de kant. Daarna glipte de set langzaam uit handen van de Nederlandse dames en wonnen de Amerikanen met 25-20.

In de vijfde set was het kruid bij de Nederlandse dames verschoten. Ze liepen al heel vroeg tegen een achterstand aan en die kwamen ze helaas niet meer te boven: 15-8. Desalniettemin hebben de Nederlandse volleybaldames een prima wedstrijd gespeeld en biedt het perspectief voor de rest van het toernooi. Woensdag spelen de dames tegen Italië.